BOJKOTTA DIETER!


De finns så många dieter idag men inte en ända av dessa är hälsosamma! 
Diet är ett sätt att plåga kroppen till att tappa i vikt, men så fort man går tillbaka till ett "normalt" liv igen så kommer kilona tillbaka. 
Detta är inget jag bara vräker ur mig utan detta är något som forskare har försökt förmedla i MÅNGA år. Något som jag skulle lyssnat på för längesen! 
Jag har i många år kämpat med att tappa i vikt och jag har nog testat alla dieter, piller och drycker som finns, jag tappade alltid några kilo men när jag gick tillbaka till den vanliga kostcirkeln så kom de kilona jag tappat tillbaka igen och några gånger tillkom även några extra. Jag jojo bantade i många år! Var aldrig nöjd med mig själv, att handla kläder va min värsta mardröm då de va så pinsamt att alltid få handla kläder på avdelningen för stora personer. Att vara tonåring och ha "tant" kläder va fruktansvärt! 
Men så en dag bestämde jag mig för att jag under två veckor skulle skriva ner ALLT jag åt och drack under två veckor, för att få se svart på vitt vad jag egentligen stoppade i mig, självklart så tänkte jag några gånger att " detta chokladet behöver jag väl inte skriva in", men jag gjorde de ändå för annars hade jag bara ljugit för mig själv och aldrig kommit fram till varför jag inte tappa i vikt. De va en chock att få se hur mycket skit jag tryckte i min kropp som jag annars inte tänkte att de va så mycket. 
Sen tog jag bort allt de "onyttiga", jag åt exakt som vanligt men istället för att tex alltid dricka läsk till maten så byta jag det till vatten eller lättmjölk, jag förbjöd mig själv från att äta godis, kakor, glass och liknande mitt i veckan, men för att inte de skulle bli något negativt så tillät jag mig själv att äta sötsaker 1 gång i veckan och dricka läsk 1 gång i veckan. Och bara att jag tog bort detta helt under vardagarna så tappade jag mellan 5-10 kg i månaden och ibland mer. 
De första 6 månaderna tränade jag inte en enda gång men tappade ändå strax över 25 kilo. Efter de så började jag gå 30 minuter i rask takt varannan dag och de gjorde att jag fortsatte att tappa kilo efter kilo. 
Varje gång jag var på något läkar besök så fick jag alltid upptryckt i ansiktet hur stor jag va och att dom tyckte att jag skulle göra en magoperation för att gå ner i vikt, men jag stod fast vid att jag absolut aldrig i mitt liv skulle lägga mig under kniven för att gå ner i vikt! Kommer så väl ihåg en läkare som började idiotförklara mig, hon sa att jag ville dö innan jag va 25 år och att de då var rätt åt mig, jag förklarade då för henne att:
Om man är överviktig så har man oftast själv ätit sig till det, vad hjälper då en magsäcksoperation? 
En tjock människa har ju ett matberoende, och detta beroendet sitter ju inte i magsäcken, de sitter ju i huvudet, precis som alla andra beroende, om jag då opererar bort en del eller hela magsäcken så försvinner inte mitt beroende, de kommer bara bytas ut mot något annat, och med andra beroende i min släkt så vet jag vad det hade blivit och dit vill jag aldrig! 
Hon tittade på mig som om jag var dum i huvudet men jag tror ändå att hon innerst inne visste att jag hade rätt, jag menar inte att personer som har gjort en sådan operation är dåliga eller svaga människor, utan att det är inget för mig då jag vill förtjäna min viktnedgång, jag vill att de ska kännas när jag förbränner den där chokladkakan som gjorde att mina favoritbyxor inte längre gick på! 
Förra veckan så bokade jag tid hos den läkaren som sa att jag ville dö, när jag kom in på hennes kontor så de första jag frågade var, " känner du igen mig?" 
Hon: " ja, och jag ser att du följde mitt råd om operation!" 
Jag: " detta är min egen förtjänst! Så du kan ta din operation och köra upp i röven!" 
Vände på klacken och gick därifrån med näsan upp i skyn och stoltare än jag någonsin varit. 
JAG bestämde mig för att gå ner i vikt och JAG valde att skita fullständigt i alla jävla dieter och JAG klarade de. 
Så snälla ni som vill testa någon ny fancy diet, tänk två gånger för de kommer bara komma tillbaka och då även med extra kilo. 
Ät minde sötsaker,rör på kroppen & tro på er själva!
BOJKOTTA ALLA DIETER.
Puss o kram på er ❤️

-38,2 kg & livet leker!

När jag startade min viktnedgång så tog vi lite bilder för att se om man efter 1 år kunde se någon skillnad, det året har nu gått och de va riktigt kul att jämföra dagens resultat med hur jag såg ut då.

Bilderna ovan är från den 28 juli 2014
Och bilderna nedan från igår 21 juli 2015


Jag har än så länge tappat 38,2 kilo och är super nöjd 👍👍. 
Självklart är där en lång väg kvar men jag har bestämmt mig för att de får ta den tiden som de behövs. 
Jag har sen ca 3 månader tillbaka använt mig av en app som heter "lifesum", där skriver man in vikt, längd, ålder mm, sen räknar den ut hur mycket kalorier man ska äta för att gå ner i vikt, och varje vecka väger man in sig och har man då gått ner något så räknar den om så man inte får i sig mer än man behöver. Att jag älskar den appen är med för att jag slipper sitta o skriva in vad jag äter, de räcker jag har streckkoden från produkten så skannar man in de och så hittar appen varan själv. 
Själv tycker jag där är stor skillnad mellan bilderna, men även om andra inte tycker de så är huvudsaken att jag själv är nöjd. 
Ha en fortsatt trevlig kväll alla fina.
Puss o kram❤️❤️

Vad blir de?

Vad blir de?
Måste vara en av dom dummaste frågorna till en gravid kvinna! Vad de blir? ETT BARN SÅ KLART! 
Jag förstår tjusningen med att par tar reda på könet på sitt kommande tillskott men varför ska första frågan alltid vara "vad blir de?"
Det är ju inte de som är viktigast, huvudsaken är att barnet är friskt och att de blivande föräldrarna mår bra! 
Varför kan man inte istället börja med att fråga "hur mår ni?" 
Varför ska de vara sådan fixering vid vilket kön barnet har? 
I vår relation är de delade åsikter vid om man ska ta redan på barnets kön sen när de e dax, Markus vill veta då han är så nyfiken medan jag själv inte vill veta då jag tycker de blir mer spännande att vänta tills pyret tittar ut. 
Hur tycker ni? 
Nu när jag fått ventilera mig så tackar jag för alla som tittade in och ni får ha en fortsatt underbar dag. 
Puss o kram på er alla fina ❤️

Så mycket kärlek❤️

WOW!!
Vi har i månader funderat fram & tillbaka om vi skulle starta denna bloggen eller inte, men chansade, och ALDRIG hade vi kunnat tro att vi skulle få så mycket kärlek till oss! Efter första inlägget så har de regnat in en massa fina ord från vänner och bekanta men även från personer vi aldrig träffat, de kom in från alla håll och kanter, här inne, på fb, sms & samtal. Självklart så var där ju som alltid några rötägg som skrev och dessa togs bort direkt! Men vill ändå ta upp 3 av dem som störde oss mest. 
Person A: "hur kan ni skriva ut om något så privat? Ni borde skämmas!" 
Svar till den personen: Är det någon som ska skämmas så är det du! Infertilitet har blivit något tabu att prata om, men varför? Idag har vart 5:te par fertilitetssvårigheter och 1 av 3 av dessa är helt infertila. Med det så menar jag att det är så många som mår dåligt över sin barnlöshet i tystnad, men varför? När vi är så många så varför inte istället dela med sig av sina erfarenheter och stötta varandra?! 
Person B: "Det är väl bara att gå ner i vikt och sluta gnälla" 
Svar: det är inte "bara" till att gå ner i vikt, det handlar om att ändra hela sin livsstil! Att hela tiden tänka på vad man stoppar i foderluckan, och om man sen skulle äta ett choklad eller dricka ett glas läsk, ja då får man tänka på hur mycket man måste motionera för att bli av med det igen så det inte lägger sig. Ibland känns de ju som att det räcker att jag tittar på en kaka så går jag upp 2 kg 😁. 
Person C: " hur kan ni leva med att inte kunna få barn? Sånna som ni borde inte få finnas!"
Svar: barnlöshet är inget vi valt själv! Hat föder hat, så till dig du negativa människa skickar jag kärlek tillbaka och hoppas på att du innerst inne ångrar de du skrev. 
Men nu nog om negativitet! 
Innan har vi bara berättat för våra föräldrar och våra närmsta vänner om vår ofrivilliga barnlöshet så vi hade en aning om att de skulle komma som en chock för många, vilket de gjorde. Men åter där fick vi så mycket kärlek och vänliga ord till oss och vi är oändligt tacksamma för alla fina ord❤️. 
Jag och Markus satte oss med vovvarna på balkongen och lyssnade på musiken från sommarrocken igår kväll och läste igenom allt ni skrivet, tyvär så har vi inte kunnat svara på alla mail då vi fick in över 60 stycken, men vi ska under dagen försöka svara på dom i den mån vi kan. 
Och som avslutningsord vill vi säga att alla har vi lika värde & ingen är felfri. 
Puss o kram på er alla och ha en underbar lördag❤️❤️
Markus med töserna när vi läste igenom alla fina ord 😊❤️❤️